Известие

Collapse
No announcement yet.

156-цата пуши и ми предлагат отстраняване на катализатор...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Щом те естрах от 'тукашните специалисти', не натискай рязко педала на газта и готово Трябва да ти е ясно, че голяма чст от фурумниците са се доверили на тукашен специалист за чипване и доколкото знам, няма сериозни жертви
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Вярвам ти че е така,но аз не искам да пипам каквото и да било по електрониката на колата ... просто исках да знам дали има начин да се отърва от пушилката след мен ... та от сервиза ми казаха че проблема е в Катализатора и той се махал ... други хора ми казаха че Катализатора се почиствал и пак се слагал!
      Трети казаха че е дебитомер при все че тя си е пъргава ... четвърти някаква решетка и аз съвсем се шашнах ... а заради един пушек да пипаме из колата НЕ,няма да стане!
      Един човек когато купувах колата ми каза " НЕ пипай нищо до като няма нужда от това,не експериментирай след като колата върви си я карай и това е..."
      Смятам да го послушам...ще замина с пушеща кола този път и ако се намери с времето простичко решение на проблема ДОБРЕ , ако ли не ще си къдя като стара печка и бягай те като ме видите да не ви задуша
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
      140 HP + Chip Tuning -> ex
      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
      Born to make me happy

Comment

Прави каквото знаеш, но имай предвид, че с тая кола (без филтър за твърди частици) нямаш право да караш в Мюнхен и големите немски градове - по точно в "големия" център. Глобата е 40 евро за всяко нарушение.

http://www.plakette24.de/information/umweltplakette.php
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Благодаря за информацията,много е полезна и макар да бях чувала за всичко това друго си е да го прочета

Както споменах по-горе няма да махам катализатора,ако правя нещо по него то ще е да го почистя или да го сменя с нов,но за сега ще си карам с него.
          Не знам дали ще помогне но вероятно ще сложа някаква добавка за почистване на дюзите и да се надяваме че от там малко ще намалее пушека.
          За сега толкова
          Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
            От катализатор няма как да пуши повече.

Ако пушека е черен, то почти сигурно дебиломера е за смяна. Ако обаче е сив или синкав, е значително по-скъпо.
            Какво имаш предвит,ако е сив или синкав пушек. Някоя дюза ли да е изкихала? Моята не пуши ако я настъпвам, но ми се случва по някога на светофара,когато е на празен ход да прави кълбета сив пушек отзат и после спира.Прави го един,два пъти на ден примерно. Турбината е 6 има тяга и няма луфт на лопатките. Някакви идеи?
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

и аз си мисля че е от чипа,след като чипнаха моята и тя почна да ги вади едни отзад.... особено и когато климатроника работи
              Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
              Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
              Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
              Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
              Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

моята даде 7.4 до морето 1.6 103 коня

Comment

Айде бе. Имаме чисто нов Форт Кънект HDCi на 18 000 км е вече и като му подадеш рязко и после на асфалта все едно бутилка масло си излял. Вие се кахърите тука. В Мюнхен и да искаш не можеш да караш щот ще ти отнеме цяла вечност да стигнеш някъде. Стигаш до Мюнхен хващаш метрото и си щракаш с пръсти
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                    и аз си мисля че е от чипа,след като чипнаха моята и тя почна да ги вади едни отзад.... особено и когато климатроника работи
                    Аз не съм я и карала без климатроник понеже я взех това лято и по жегите винаги сядам и бързам до го пусна ... а дали ще има някаква промяна ако налея добавка за прочистване на дюзите?
                    Възможно ли е да се получат някакви странични ефекти?
                    Born to make me happy

Comment

Working...
                    X